Yayın politikası

Odak ve kapsam

Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, dergipark sistemi değiştiğinden dolayı artık bu adresten makale kabul etmemektedir. Yeni adresimiz: http://dergipark.gov.tr/ohuiibf

Dergi ile ilgili sorularınız için lütfen aligokhangolcek@ohu.edu.tr  adresine ulaşınız.

Bölüm politikaları

Makaleler

Seçilmemiş Açık gönderiler Seçilmiş Dizinlenmiş Seçilmiş Hakem değerlendirmesinden geçmiş

Değerlendirme süreci

Dergimizin çeşitli üniversitelere mensup öğretim üyelerinden oluşan bir “hakem ve danışma grubu” mevcuttur. Editörlüğümüze gelen makaleler, bir ön incelemeden sonra hakem ve danışmanlar grubu içinden konunun uzmanı olan iki, gerektiğinde (Hakem görüşünün birisinin olumlu diğerinin olumsuz olduğu durumlarda) üçüncü hakemin değerlendirmesinden geçmekte ve en az iki hakemin onayını alan makaleler yayına kabul edilmektedir. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi linkte bulunan Yayın Etiği İlkeleri'ne göre faaliyet gösterir.

Açık erişim politikası

Bu dergi; bilimsel araştırmaları halka ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır.

Arşivleme

Bu dergi, katılan kütüphaneler arasında dağıtık bir arşivleme sistemi oluşturmak ve bu kütüphanelerin koruma ve restorasyon amaçlı kalıcı arşivler yaratmasına izin vermek için LOCKSS sistemini kullanmaktadır. LOCKSS hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın

Derginin tarandığı indeksler/veritabanları:

• ASOS Akademia Sosyal Bilimler (2011-...)

• EBSCO (2012-...)

• Index Copernicus (2012-...)

• New Jour (2012-...)

• CAB Abstracts (2013-...)

• ProQuest (2013-...)

ISSN: 1308-4216